Adviesdag: Automatische machinebelading en digitale technologieën

Voka Limburg

24 February 2020 - 24 February 2020

Deze adviesdag richt zich op bedrijven die hun productieomgeving willen digitaliseren en/of collaboratieve robotica willen installeren. Kom in een 1-op-1 gesprek met een expert van Gibas Automation te weten wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn en of je in aanmerking komt voor een support programme.

De maakindustrie in Noordwest-Europa worstelt om op kosten te blijven concurreren met grootschalige fabricage in lageloonlanden. KMO’s kampen bovendien ook met een schaarste aan goede werknemers omdat sommige werkzaamheden repetitief en fysiek belastend zijn. Dergelijke taken benutten niet het volledige potentieel van de werknemer.

Flexibele productie die tegemoet komt aan de vraag van de markt naar super-personalisatie en de productie van kleine series, zogenaamde lot-size 1, zijn fundamenteel om de concurrentiekracht te vergroten en jobs in de regio te houden. Toch weten nog te weinig KMO’s welke voordelen specifieke automatiseringsoplossingen, cobots of robots voor hun onderneming in petto hebben.

Meer info: Filip Vanderhoydonks, filip.vanderhoydonks@voka.be

Share this

Tweet Share