Adviesdag: Stress elimineren op de werkvloer met digitale werkinstructies

Voka Limburg

23 March 2020 - 23 March 2020

Deze adviesdag richt zich op bedrijven die interesse hebben in het toepassen van digitale werkinstructies en/of collaboratieve robotica ter ondersteuning van de operator. Kom in een 1-op-1 gesprek met een expert van Vlegel.Technology te weten wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn en of je in aanmerking komt voor een support programme.

De maakindustrie in Noordwest-Europa worstelt om op kosten te blijven concurreren met grootschalige fabricage in lageloonlanden. KMO’s kampen bovendien ook met een schaarste aan goede werknemers omdat sommige werkzaamheden repetitief en fysiek belastend zijn. Dergelijke taken benutten niet het volledige potentieel van de werknemer.

Flexibele productie die tegemoet komt aan de vraag van de markt naar super-personalisatie en de productie van kleine series, zogenaamde lot-size 1, zijn fundamenteel om de concurrentiekracht te vergroten en jobs in de regio te houden. Toch weten nog te weinig KMO’s welke voordelen specifieke automatiseringsoplossingen, cobots of robots voor hun onderneming in petto hebben.

Meer info: Filip Vanderhoydonks,  filip.vanderhoydonks@voka.be

Voka – KvK Limburg en Flanders Make zijn partners in het Europees Interreg project COTEMACO. Binnen dit project kunnen KMO’s deelnemen aan het support programme waarbij ze gratis advies krijgen bij het opstellen van een business plan en haalbaarheidsstudie (Max. 20.000 EUR in 2 fases). Bij deelname kunnen er ook 1 of meerdere field labs bezocht worden met state-of-the-art technologieën die kunnen helpen om uw specifieke case op te lossen. 

Share this

Tweet Share