Gesprek met Eugène Rokx, Area Export Manager bij Storex

Wat is jullie expertise als bedrijf? 

“Storex is gespecialiseerd in Controlled Atmosphere (CA), een technologie die met succes wordt toegepast om fruit en groente langer te kunnen bewaren. We produceren stikstofgeneratoren, CO2-scrubbers, O2/CO2-analyse apparatuur, CA-klimaatbeheersystemen en leveren CA-equipment als kleppen, ‘breather-bags’, etc. Deze producten zijn wereldwijd verkrijgbaar. Storex is marktleider op het gebied van CA-innovaties en uitvinder van o.a. ethanolmeting voor DCA-opslag, de VSA-technologie voor stikstofproductie en dubbelvatige CO2-scrubbers.”

Waarom doen jullie mee met het QCAP-project?

“Om de beste CA-technologie te kunnen leveren heeft Storex altijd geïnvesteerd in onderzoek, ontwikkeling en de implementatie van deze innovaties. Daarom zien wij onszelf als de perfecte partner voor het evalueren en controleren van de technologie die in het QCAP-project wordt toegepast.”

Wat is jullie grootste uitdaging bij dit project?

“De lasertechnologie waarmee de samenstelling en concentratie van gas wordt gemeten, wordt al met succes toegepast in de medische sector, vooral binnen laboratoria. De uitdaging voor QCAP is te komen tot een systeem dat ons gedetailleerde informatie biedt over de kwaliteit van fruit dat onder specifieke omstandigheden is opgeslagen. Dit systeem moet gemakkelijk te installeren zijn in bestaande opslagfaciliteiten, eenvoudig te onderhouden zijn en bestand zijn tegen zware omstandigheden. Daarnaast moet de gebruikersinterface heldere en eenduidige informatie over de status van het product kunnen geven.”

Share this

Tweet Share