Gesprek met Lucy Hooper, Optical Team Leader bij NKT Photonics

Wat is jullie expertise als bedrijf?

"NKT Photonics is wereldwijd de toonaangevende leverancier van supercontinuüm fibre lasers. De mid-infrarood supercontinuümproductlijn is al een aantal jaren in ontwikkeling en werd in 2017 op de markt gebracht. Ik geef leiding aan de ontwikkeling van mid-infrarood laserproducten in het Verenigd Koninkrijk, waarbij we de volgende generatie mid-infrarood lasers ontwerpen."

Waarom doen jullie mee met het QCAP-project?

"Gasspectroscopie is een belangrijk toepassingsgebied voor onze mid-infrarood supercontinuümlasers, dus deelname aan dit project laat ons zien in welke industrieën onze technologie nuttig kan zijn. Ook krijgen we de feedback die nodig is om het laserontwerp te optimaliseren voor deze toepassing."

Wat is jullie grootste uitdaging bij dit project?

"Onze grootste uitdaging is de nauwe samenwerking met het team van de Radboud Universiteit. We moeten inzicht te krijgen in de vereisten van de laser, om een zo nauwkeurig mogelijke detectie te garanderen zodra de laser is geïntegreerd in het monitoringsysteem. Het is belangrijk dat de laser licht met een hoge intensiteit over het juiste golflengtebereik produceert, zodat de absorptiebanden van verschillende belangrijke gasfasesoorten worden meegenomen."

Share this

Tweet Share