Gesprek met Sacco te Lintel Hekkert, Directeur van Sensor Sense

Wat is jullie expertise?

Sensor Sense ontwikkelt uiterst gevoelige, op lasers gebaseerde sporengasdetectoren. Ons hoofdproduct is de ETD-300 ethyleendetector, de meest sensitieve, snelste en selectiefste ethyleendetector die er op de markt te verkrijgen is. Daarnaast maken wij ook randapparatuur, waarmee de metingen eenvoudiger en betrouwbaarder worden. De ETD-300 wordt toegepast in onderzoekslaboratoria over de hele wereld.

Waarom doen jullie mee met het QCAP-project?

Sensor Sense is altijd op zoek naar nieuwe technieken en nieuwe markten. De QCAP-detector wordt één van de eerste, op laser gebaseerde sporengasdetectoren die een breed scala van gassen kan meten. Dat heeft ook in andere sectoren potentie. Denk bijvoorbeeld aan opsporing van explosieven of medische toepassingen.

Wat is jullie grootste uitdaging bij dit project?

Er zijn drie grote uitdagingen: ten eerste de analyse van de gemeten spectra, waarbij we ongetwijfeld te maken krijgen interferentie van andere gassen. Ten tweede zal de uiteindelijke opstelling handelbaar moeten zijn, zowel qua formaat als user interface. En tot slot moeten we de verkoopprijs voldoende laag krijgen, om het geheel interessant te houden voor de markt.

Share this

Tweet Share