QCAP op Fruit Logistica 2020

 

Om met de eindgebruikers van hun detector in gesprek te komen, presenteerden QCAP-onderzoekers hun werk bij een stand op Fruit Logistica, de toonaangevende vakbeurs voor de wereldwijde markt van verse producten.

Fruit Logistica werd begin februari gehouden in Messe Berlin en verwelkomde meer dan 3000 exposanten en bijna 80.000 bezoekers.Het evenement beslaat het volledige spectrum van verse groenten en fruit. Fruit Logistica is in de loop der jaren uitgegroeid tot een ontmoetingsplatform voor producenten van over de hele wereld, die willen netwerken, op zoek zijn naar kennis of willen investeren in nieuwe technologie.

Dit jaar werd Fruit Logistica helaas overschaduwd door de uitbraak van het coronavirus in China. De beurs werd beduidend minder bezocht door Chinese bezoekers en ook de Chinese standhouders waren minder prominent aanwezig. Wel hebben we met diverse stakeholders uit EU-landen en de VS gesproken over de ontwikkeling en toepassing van het QCAP systeem. Uit deze gesprekken bleek dat het belang van gasmeting wordt onderkend en zeker kan bijdragen aan het reduceren van bewaarverliezen. 

Terugblikkend op de beurs kunnen we stellen dat de behoefte voor een complete en nauwkeurige gasmeting in CA-bewaarcellen is toegenomen, met name de behoefte aan de meting van ethyleen en ethanol. Aangezien er steeds meer producten bewaard gaan worden op DCA condities, wordt het meten van dit soort gassen steeds belangrijker. 

Share this

Tweet Share