QCAP op Fruit Logistica

Om met de eindgebruikers van hun detector in gesprek te komen, presenteerden QCAP-onderzoekers hun werk bij een stand op Fruit Logistica, de toonaangevende vakbeurs voor de wereldwijde markt van verse producten.

Fruit Logistica werd begin februari gehouden in Messe Berlin en verwelkomde meer dan 3000 exposanten en bijna 80.000 bezoekers. Het evenement beslaat het volledige spectrum van verse groenten en fruit. Fruit Logistica is in de loop der jaren uitgegroeid tot een ontmoetingsplatform voor producenten van over de hele wereld, die willen netwerken, op zoek zijn naar kennis of willen investeren in nieuwe technologie.

Frans Harren en Qing Pan van de Radboud Universiteit in Nijmegen legden uit hoe laserspectroscopie kan worden gebruikt om meerdere gassen tegelijk realtime te meten. Verschillende onderzoekers bezochten de stand om de toekomst van de gasanalyse met eigen ogen te zien. Ook waren enkele commerciële bedrijven geïnteresseerd in de nieuwe technologie, zoals Appelriket uit Zweden. Dit was een mooie kans voor de QCAP-onderzoekers om de marktwaarde van een systeem als  QCAP te bespreken.

QCAP werd gepresenteerd bij de stand van Storex, de QCAP-partner die verantwoordelijk is voor de validatie van het laserspectroscopiesysteem. Bij de stand presenteerde Storex het mobiele apparaat (de DCS Pro) dat is ontwikkeld om het QCAP-systeem te valideren. Het futuristische en praktische ontwerp van het mobiele apparaat trok veel bezoekers aan. Bij de uitleg over de toepassing van het apparaat had Storex de gelegenheid om het QCAP-project te introduceren.

Tijdens de beurs verwelkomden de QCAP-partners meer dan 100 bezoekers met uiteenlopende interesses. De wereldwijde trend is dat producenten geïnteresseerd zijn in een betere opslag en controle van de kwaliteit van hun fruit, variërend van appels, peren en blauwe bessen tot dadels, kiwi's en avocado's.

 

 

 

 

Share this

Tweet Share