15 mei 2022 – Ontdek de wondere wereld van eetbare insecten in Plantentuin Meise

Op zoek naar een leuke, educatieve en originele familiedag? Het ValuSect consortium nodigt u uit om het fascinerende universum van eetbare insecten te ontdekken op zondag 15 mei in de Plantentuin Meise tijdens ons evenement "Bugs to the future - eetbare insecten: ben jij er klaar voor ?". In dit prachtige kader krijgt u de kans om verschillende voedingswaren met eetbare insecten te proeven en meer te leren over de insectenkweek in België.

Kom onze stands bezoeken om heerlijke insectensnacks te proeven, insectenproducenten te ontmoeten en een leuke tijd met het gezin door te brengen. In de voormiddag kunt u ook deelnemen aan onze stakeholdersmeeting om meer te weten te komen over de wetgevende context, de Belgische eetbare insectensector en de mening van de consumenten ter zake (zie ons volledig programma in bijlage).

 

In verschillende delen van de wereld worden ze dagelijks gegeten, maar in België liggen eetbare insecten meestal niet op ons bord. Maar onze kleine kruipende vrienden hebben vele troeven. Ze zijn een goede bron van eiwitten, voedingsvezels, nuttige vetzuren en micronutriënten. Bovendien worden ze beschouwd als een duurzaam alternatief voor klassieke eiwitbronnen omdat ze weinig land en water nodig hebben en minder broeikasgassen uitstoten[1].

 

Praktische informatie:

  • Adres: Plantentuin Meise: Nieuwelaan 38, 1860 Meise, België. Het evenement vindt plaats in het kasteel in de plantentuin.
  • Uren: 10.00 - 17.00
  • Prijs: het evenement is gratis, u betaalt enkel het toegangsticket voor de tuin (zie tarieven hier)
  • Specificatie over de stakeholdersmeeting: Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht. Inschrijven is mogelijk tot 12 mei 2022 via deze link. Bij de bevestiging van uw inschrijving ontvangt u een toegangsticket voor de Plantentuin Meise.
  • Contact: info@biif.org

 

Een evenement georganiseerd door Biif, Strategisch Platform Insecten, ValuSect en het Vlaams Department Landbouw & Visserij.

Met de steun van Optimum Sorting

[1] https://www.fao.org/documents/card/en/c/cb8667en

Share this

Tweet Share